Jotos

Rauma-Jotos 2017

30 vuoden jälkeen Jotos palaa Raumalle.

Rauma-Jotoksen suojelijana toimii Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski. 

Rauma-jotos juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä ja kaupunkinsa 575 juhlavuotta. Se jatkaa 30 vuotta sitten 2.-4.10.1987 Raumalla järjestetyn Tasala Wilku -jotoksen tärkeää tehtävää. Tuolloin haluttiin maanpuolustustaitojen lisäksi vaalia raumalaisperinteitä. 

Haluamme osin jalkauttaa sotilaallisemmaksi luonteeltaan muuttuneen jotoksen kotikaupunkimme ytimeen, Vanhaan Raumaan, sen toreille ja kujille sekä meren äärelle. Erityisesti näillä rasteilla yleisöllä on ollut mahdollisuus seurata kilpailua. Näin tuomme maanpuolustuksen osaksi sitä yhteiskuntaa jota lujatahtoisina puolustaa. Jotoksen logo on muutettua tekstiä lukuun ottamatta sama kuin 30-vuotta sitten. Näin haluamme kunnioittaa perinteitä. Tuolloisten reserviläisten sekä logon merimiesten tavoin pidämme "ruorista" väkevästi kiinni ja katsomme toiveikkain mielin tulevaan.

Jotos on maastovaellus, jossa tarvittavat varusteet ja muona kannetaan itse mukana ja edetään partiona tehtävärastilta toiselle. Jotoksella ei tarvitse juosta, eikä taistella kelloa vastaan (mahdollista pikataivalta lukuun ottamatta). Rasteilla on tehtäviä ja joskus on matkallakin suoritettavia tehtäviä. Jotoksen ideana on pärjätä tavanomaisilla vaellusvaatteilla ja varusteilla vuorokausi tai kaksi maastossa. Yöt nukutaan yleensä omissa majoitteissa. Jotoksella käytetään omia varusteita (mm. jalkineita ja kantolaitetta) ja valitaan muona oman mieltymyksen mukaan. Sotilassarjalaisilla on vaadittua varustetasoa kannossa mukana mm. vesipullo ja jätesäkki. 

Vaikka Jotoksen ideana ei ole kilpailla kelloa vastaan, niin joukkueita jotka haluavat kuitenkin kilpailla toisiaan vastaan, niin 15. nopeinta joukkuetta saa lisäpisteitä MotoGP-pisteytyksen mukaan.

 1. 25p
 2. 20p
 3. 16p
 4. 13p
 5. 11p
 6. 10p
 7. 9p
 8. 8p
 9. 7p
 10. 6p
 11. 5p
 12. 4p
 13. 3p
 14. 2p
 15. 1p

Tasala Wilku Jotos

Rauma 2.-4.10.1987

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen syksyinen maastojotos 1987 pidettiin Rauman alueella paikallisten reserviläisjärjestöjen huolehtiessa järjestelyistä.

Tasala Wilku Jotoksen suojelijana toimi Maaherra Pirkko Työläjärvi


Jotos on saatu päätökseen kauniissa aurinkoisessa syyssäässä.

Iso kiitos kaikille kilpailijoille, ilman teitä ei olisi pystytty järjestämään kilpailua. Lisäksi kiitokset kaikille toimitsijoille, tukijoille, taustaporukoille ja muuten Jotos hengessä mukana olleille.

Olemme saaneet jo näkyvyyttä mm. Ruotuväki lehteen, paikalliseen Länsi-Suomi lehteen. Tulokset toimitamme mm. ResUL:n, Satakunnan Res. piiriin, kilpailijoille jne.